Superknygomis vadiname pačias geriausias ir gražiausias, laiko patikrintas ir visokio amžiaus skaitytojų pamiltas knygas, kurios dar ir elektroninės!


Prieš gerą šešetą metų vartydamas „Verslo klasę“ nustėrau. Nors su leidiniu neturiu nieko bendro, straipsnyje apie „Verslo žinių“ korespondentų kelionę po Argentiną puikavosi mano daryta fotografija. Puoliau skambinti, aiškintis, sakau, bene iš „Facebook'o“ būsite nusigriebę? Po kelių laiškų išsiaiškinome, kad stebėti akimirkos, kai nuo ūkanotos Cerro Torre viršūnės vėjas nuvaiko debesis, išbėgusių 5-6 žmonių pulkelyje buvo ir „Verslo klasės“ korespondentė, tuo metu keliavusi po Pietų Ameriką. Sutikite, neįtikėtina, kad tą pačią akimirką Patagonijos tyruose įspūdingu reginiu mėgavosi net keli kone pečiais besitrinantys lietuviai, nenutuokiantys apie vienas kito egzistavimą ;)



Jei yra didelių netikėtumų, gali būti ir mažesnių. Vienas tokių – pažintis su rašytojo Jurgio Dovydaičio gimine. J. Dovydaičio, vieno iškiliausių Lietuvos tautosakininkų, kūrinius „Vyturio“ ekspertai nusprendė įtraukti į biblioteką. Teko užsiimti įprastu detektyviniu darbu – vaikų, vaikaičių ir provaikaičių paieška, tradiciškai prasidedančia LATGA ir „Google“. Detektyvinis tyrimas nuvedė į J. Dovydaičio gimtinę, kur užčiuopėme siūlo galą – mielos ir paslaugios Kazlų Rūdos bibliotekininkės ne tik papasakojo knygos vertą Dovydaičių giminės istoriją, bet ir davė dukters Danutės telefoną. Paskambinus p. Danutė apsidžiaugė „Vyturio“ noru išleisti J. Dovydaičio knygas, tačiau, pati būdama garbingo amžiaus, visus reikalus paprašė derinti su dukra. Didžiausias siurprizas laukė po mėnesio. Pokalbyje su J. Dovydaičio vaikaite p. Audrone nuskambėjo pasiūlymas bendradarbiauti su „viena telekomunikacijų bendrove“. Nėra ko slėpti, pasiūlymas suintrigavo ir nudžiugino. Be jokios abejonės, technologiškai stipriausio ir pažangiausio Lietuvos telekomunikacijų operatoriaus draugija – ne tik ne pro šalį, bet ir labai pakeliui.


Po kelių trumpų, bet nuoširdžių ir vaisingų pokalbių šiandien džiaugiamės galėdami pristatyti bendro sumanymo rezultatą. Nuo birželio 8 dienos „Omnitel“, „Omnitel Ekstra“ ir „Ežio“ vartotojai kviečiami vasaroti su „Vyturio“ superknygomis, kurių galime pasiūlyti visą šimtą. Superknygomis vadiname pačias geriausias ir gražiausias, laiko patikrintas ir visokio amžiaus skaitytojų pamiltas knygas, kurios dar ir elektroninės! Juk už lango – ne kokie 1955-ieji, o 2015-ųjų metų vasara ;)


Taigi čiupkit išmaniuosius ir planšetes ir keliaukit prie jūros, prie ežeriuko ar bent į parką, į lauko kavinę – saulei šviečiant nesėdėkit namie. O superskaitinius „sukrausime“ į jūsų „divaisus“ ;) (gražiau būtų - prietaisus su kirčiu ant a) Malonių jums skaitymo netikėtumų! Didelių, vidutinių ir visai mažų.

APIE AUTORIŲ

Arūnas Šileris

Viskas bus gerai